Merida

 

 http://www.merida.nl/

Wij verdelen de fietsen van Merida.

MERIDA-oprichter Ike Tseng (1932-2012) was een visionair en een man met eergevoel. Op een reis door Noord-Amerika in de jaren 70 van de vorige eeuw zag hij aan de deur van een fietsenwinkel een bordje hangen waarop stond dat fietsen uit Taiwan vanwege de slechte kwaliteit in principe niet ter reparatie konden worden aangeboden. Toen hij dat las, begon er iets te borrelen. Kort daarna, in september 1972, opende de eerste fabriek van Merida Industry Co., Ltd. in Yuanlin, Taiwan zijn deuren. De naam ‘Merida‘ werd door de man wiens levensmotto was “move with passion and courage“, niet toevallig gekozen. De drie lettergrepen “Me-Ri-Da‘ betekenen zo iets als zinvol of betekenisvol. Het bedrijf heeft zich vanaf het begin tot doel gesteld om uitsluitend mooie en waardevolle producten te maken waarmee iedereen zijn persoonlijke doelen op een zo aangenaam mogelijke manier kan bereiken. Maar voor Ike Tseng bleef het niet bij die ene opdracht om kwaliteitsfietsen ‘Made in Taiwan‘ te kunnen aanbieden. Daarom zette hij in 1988 nog een tweede grote stap: hij richtte het zelfstandige merk MERIDA op. Volledig in lijn met de ondernemingsfilosofie zou in de daarop volgende jaren een uitgebreid productassortiment van technologisch hoogwaardige en internationaal erkende fietsen de drie lettergrepen ‘Me-Ri-Da’ op het frame gaan dragen.

In 2013 viert MERIDA zijn 25-jarig bestaansjubileum en daar mogen we terecht trots op zijn, want de verwachtingen van onze oprichter zijn volledig waargemaakt. Dankzij een Duitse ontwikkelingsafdeling gekoppeld aan Taiwanese productiecompetentie, biedt Merida van kinderfietsen tot high-end racefietsen en elektrische fietsen alles aan, wat de veeleisende fietser tevreden stelt. In het bijzonder zijn we er trots op dat MERIDA jaar voor jaar zijn sportieve ambities waar maakt door de mountainbikers van het MULTIVAN MERIDA BIKING TEAM en de wielerprofs van het TEAM LAMPRE-MERIDA van materiaal te voorzien, waarmee ze regelmatig op het erepodium verschijnen. 

We maken van de gelegenheid gebruik om onze kwart eeuw van bestaan in het modeljaar 2014 te vieren door een nieuw beeldmerk van MERIDA te presenteren: MORE BIKE. Want een MERIDA-fiets biedt je altijd dat beetje ‘meer’ waardoor je het prettige gevoel krijgt de juiste beslissing te hebben genomen.

Merida - modellen 2020